Gebakken koolvis met kappertjes en tomaatjes

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-09-2012
  • Gebakken koolvis met kappertjes en tomaatjes

    Gebakken koolvis met kappertjes en tomaatjes

    Gebakken koolvis met kappertjes en tomaatjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 diepvries koolvisfilets, ontdooid (MSC) − sap van 1 citroen − 4 eetlepels bloem − 5 eetlepels olijfolie − 6 kleine trostomaten, gehalveerd − 2 eetlepels kappertjes − 2 eetlepels zwarte olijven, in vieren gesneden − 2 eetlepels peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Wrijf de visfilets in met citroensap, zout en versgemalen zwarte peper en wentel ze door de bloem. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de visfilets in 6-8 minuten goudbruin en net gaar, keer ze na 4 minuten. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een andere koekenpan en bak de tomaten 2 minuten op de snijkant. Keer ze en bak de andere kant tot de tomaten zacht beginnen te worden. Leg de koolvisfilets op warme borden en roer de kappertjes met de olijven en peterselie door het bakvet. Voeg 1-2 eetlepels citroensap en eventueel een klein scheutje water toe. Verwarm alles 1-2 minuten en schep het kappertjesmengsel op de visfilets. Leg de tomaatjes ernaast. Lekker met aardappelpuree en een sperziebonensalade.

Bron

lekkerdoen.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten