Reep met gedroogd fruit, chocola en noten

  • 10-20 min.
  • Reep met gedroogd fruit, chocola en noten

    Reep met gedroogd fruit, chocola en noten

    Reep met gedroogd fruit, chocola en noten

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
100 g gedroogde abrikozen − 150 g extra pure chocolade, in stukjes − ½ bakje gedroogde cranberry`s à 125 g − 50 g hazelnoten, grof gehakt − 50 g muesli naturel − bakpapier
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Dit kan de dag van tevoren: knip de abrikozen in stukjes. Bekleed een bakplaat of bakblik met bakpapier. Doe de stukjes chocolade in een pan of kom en hang deze in een pan met kokend water (au bain-marie). Laat de chocolade al roerend smelten. Neem de pan of kom uit het water en roer de abrikozen, cranberry`s, hazelnoten en muesli door de chocolade. Schep het mengsel direct op het bakpapier en strijk het snel uit tot een rechthoekige laag van 8 cm breed en 1½ cm dik. Zet de bakplaat in de koelkast en laat de chocolade in 10 minuten iets steviger worden. Snijd de plak chocolade dan in repen van 3 cm breed en verpak de repen in bakpapier of aluminiumfolie. Laat de repen in de koelkast in nog ¾-1 uur stevig worden. Daarna kunt u ze bij kamertemperatuur bewaren, voor elke dag 1 reep.

Deze gezonde reep past goed bij een lunchtrommel met volkorenbolletjes met hüttenkäse, rucola en wortelreepjes en een beker melk of vruchtensap.

Bron

lekkerdoen.nl

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

erikahz avatar
erikahz

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten