Banana Bread met gewelde rozijnen

  • Amerikaans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 08-09-2012

Banana Bread/Bananabread met rozijnen. De volgende dag nog lekkerder! Heerlijk zoete en zachte cake (ook al doet de naam anders vermoeden, het is geen brood)

Deel dit recept

Ingrediënten
100 gram roomboter (op kamertemperatuur)
150 gram (licht)bruine basterdsuiker
225 gram (volkoren) bloem
100 gram rozijnen
3 a 4 overrijpe bananen
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel vanille extract
2 theelepels kaneel
2 eieren (op kamertemperatuur)
75 ml rum of appelsap
2 theelepels bakpoeder
snufje zout
Eventueel 50 gram cranberry`s (gedroogd uit zakje)of een paar dadels
Eventueel 50 gram walnoten klein gemaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven,kom, mixer,cakevorm,scherp mes,pannetje

Voorbereiding

Zet een pannetje op met rozijnen en de rum of appelsap en breng tot kookpunt en laat even sudderen zodat het vocht wordt opgenomen. Bij voorkeur een poosje laten staan, zodat de rozijnen zich goed volzuigen.Prak de overrijpe bananen in een diep bord met het citroensap en doe hier vanille extract bij (ik maak het altijd zelf: wodka met vanille stokjes, 1 week laten staan) Het kan uiteraard ook zonder vanille extract. Doe de rozijnen, evt. cranberry`s/dadels en evt. walnoten samen met de bananen. Voeg de kaneel toe.
Klop de boter en de suiker in een kom totdat het goed gemengd is. Voeg de eieren toe en mix nog eens. Doe daarna het bananenmengsel erbij en beetje bij beetje het (volkoren)meel. Vergeet niet het bakpoeder toe te voegen en mix voor de laatste keer. Schenk het over in de cakevorm.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak ca. 50 tot 60 minuten op 180 graden en controleer of de cake gaar is door een sateprikker in het midden te steken. Komt er beslag mee, nogmaals 15 minuten in de oven. Is de cake al bruin? Doe dit dan op 160 graden. Cake klaar? Uit de oven en als het lukt af laten koelen (hier worden de eerste stukken al warm gegeten :)

Serveertip

Je kunt naar smaak toevoegen wat je wilt: cranberry`s geven een lekker zuurtje, walnoten een crunch en dadels een extra zoete zachte smaak.

Laatste reacties

Miranda0077 avatar
Miranda0077 12-09-2012

Vanmiddag gemaakt en al op voordat ik "afkoelen" kon zeggen, echt heerlijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten