Originele griekse Bifteki
- Grieks, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 07-09-2012
lekkere gehaktrolletjes eventueel gevuld met feta of pittige kaas
Ingrediënten 4 personen
500 gr lamsgehakt500 gr rundergehakt
2 eetl verse fijn gesneden peterselie
2 eetl verse fijn gesneden oregano
1 eetl gedroogde munt
1 eetl kaneel
2 eetl paprikapoeder
2 tenen knoflook geperst
8 eetl paneermeel
1 theel peper
2 theel zout
50 gr bloem
2 eetl olijfolie
1 aubergine
2 uien
2 eieren
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 745,72 kcal |
Koolhydraten | 25,92 g |
Eiwitten | 56,05 g |
Vetten | 45,25 g |
Voorbereiding
snij de aubergine in plakken en rooster deze in een koekenpan. snij het zachte midden eruit en snij dit in kleine blokjes.
Maak de uien schoon en rasp deze grof.
Bereidingswijze
Meng alle ingediënten tot een smeuige massa. Maar hier een soort "drolletjes"van en bak deze in een pan met olijfolie of rooster ze op de BBQ
Bij grote hoeveelheden is het makkelijk om ze eerst in de pan rondom bruin te braden en dan in een ovenschaal in een oven op 175 graden verder gaar te bakken
Ook lekker: bifteki me tiri (bifteki gevuld met kaas.) Neem feta of andere pittige kaas. Maak een bal van het gehakt, druk deze plat en leg een handje feta of andere pittige kaas in het midden. Rol het gehakt voorzichtig tot een rolletje. Verder bereiding is hetzelfde.
Serveertip
Serveer met stokbrood en tzatziki, met gebakken aardappels en salade of met rijst en gestoofde groenten
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties