vis in de oven

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-09-2012

Bereiding



.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram vis(ontdooid of vers)
4 plakjes rauw ham/ of ontbijtspek

2 theelepels (gedroogde) basilicum

2 eetlepels balsamico azijn

1 theelepel mosterd

1 theelepel suiker

1 teentje knoflook

2 dl. (demi) crème fraîche of kookroom

kerstomaatjes

1 eetlepel olijfolie

peper en zout

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Voorbereiding

Oven ongeveer 10 minuten voorverwarmen op 200 graden C

Bereidingswijze

Snijd de vis in 12 gelijke stukjes. Bestrooi ze met peper en zout.Snijd de plakjes ham met een scherp mes in 3 lange repen, rol elke reep om een stukje vis en zet het met een prikker vast.
Doe de basilicum met de azijn, mosterd en suiker in een hoge beker, pers de knoflook erboven uit en doe de crème fraîche erbij.

Pureer het geheel met de staafmixer. Breng de saus op smaak met peper en zout. Snijd de tomaatjes in vieren en leg bij de kabeljauw.

Giet de saus erbij.

Plaats de kabeljauw dan 8-10 minuten in een ingevette ovenschaal


Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten