Tomaten-worstpannetje met geroosterd brood

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-09-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 stokbrood
4-5 eetlepels olijfolie
3 grote braadworsten (à 125 gram)
1,25 kg tomaten
2 uien
2 teentjes knoflook
3-4 eetlepels balsamico
1/2 bosje basilicum
zout
peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd het stokbrood in de lengte doormidden en snijd het in dunne plakken.
Verhit portiegewijs 3-4 eetlepels in een grote pan met antiaanbaklaag (met deksel).
Bak de plakken stokbrood aan beide kanten knapperig.
Snijd de braadworst in plakken.
Neem het stokbrood uit de pan.
Verhit 1 eetlepel olie in de pan.
Bak de braadworst circa 5 minuten, keer af en toe om.
Was de tomaten en snijd ze in vieren of in parten.
Pel en snipper de ui.
Pel de knoflook en snijd hem in plakjes.
Voeg de ui en de knoflook toe aan de worst en fruit ze.
Voeg de tomaten en de balsamico toe, breng aan de kook en laat circa 10 minuten smoren.
Was de basilicum en schud hem droog.
Snijd de blaadjes in repen.
Breng het pannetje op smaak met zout en peper.
Meng het stokbrood en de basilicum erdoorheen.
Serveer direct.

Bron

Koken en genieten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten