Limburgse vlaai

  • Nederlands,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 06-09-2012
  • Limburgse vlaai

    Limburgse vlaai

    Limburgse vlaai

Limburgse vlaai
Basisrecept voor gist deeg (2 vlaaien) bakvorm 28 cm

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Basisrecept voor gist deeg (2 vlaaien) bakvorm 28 cm

1 zakje drooggist
1 pond bloem ( plus 50 gram extra om uit te rollen)
300 ml lauwe melk
60 gram suiker (of 3 theelepels STEVIA)
1 vanille suiker
6 eetlepels olijfolie mengen.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Handige tip:
Heeft u een broodbakmachine van Tefal dan kunt u de ingrediënten in
de broodbakmachine op stand 6 laten mengen en laten rijzen (of lees de
beschrijving van uw eigen broodbakmachine nauwkeurig)

Voorbereiding

Met de kneedhaken alles goed mengen en op een lauwwarme plaats l uur laten rijzen met een
vochtige theedoek eroverheen. Dat is tegen het uitdrogen van het deeg.

Bereidingswijze

Daarna opnieuw met de hand kneden en met extra bloem bestrooien tegen het plakken.
Het deeg in tweeën delen en uitrollen tot 1 cm dikte en op een NIET ingevette bakplaat
leggen.

Vullen met kersen of abrikozen of, appel met rozijnen of banketbakkersroom of kruisbessen.
Circa 20 - 25 minuten bakken op 200 graden Celsius.

Bron

www.elsrecepten.com/2012/08/09/limburgse-vlaai/

Serveertip

Garneren met een toefje slagroom.

Voor meer recepten ga naar www.elsrecepten.com

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten