Biryani kruidenpasta

  • Indiaas, Vegetarisch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-09-2012

Een lekkere kruiden pasta die je makkelijk in de vriezer kan bewaren. Kwam hem tegen en dacht laat ik die eens delen

Deel dit recept

Ingrediënten
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel geraspte kokos
2 theelepels citroengraspuree
1 theelepel knoflookpuree
1 theelepel zout
1 theelepel foelie
1 theelepel laurierblad
0,5 theelepel munt
1 theelepel kurkuma
1 theelepel galangawortel (laos)

1 theelepel korianderzaad
1 theelepel zwarte peper
0,5 theelepel komijnzaad
4 kruidnagels
1 bruine kardamon, zonder de schil
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 452,31 kcal
Koolhydraten 8,12 g
Eiwitten 1,54 g
Vetten 45,05 g
Benodigdheden
Vijzel of een koffiemolen.

Voorbereiding

Rooster de volgende ingredienten even droog in een pan:
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel zwarte peper
0,5 theelepel komijnzaad
4 kruidnagels
1 bruine kardamon, zonder de schil

Bereidingswijze

Maal alle kruiden fijn met een vijzel of koffiemolen.

Doe alle ingredienten in een glazen potje en verwarm deze au bain marie, terwijl je goed blijft roeren. Laat afkoelen en bewaar de kruidenpasta in de koelkast. Deze blijft enige weken goed.

Bron

http://www.andreas333.com/

Serveertip

Je kunt een grote hoeveelheid pasta aanmaken en deze in een siliconen ijsblokjes vorm invriezen in de diepvries. Daarna kun je ze bewaren in een diepvriesdoos in de diepvries en gebruiken naar behoefte.

Je kunt een kruidenpasta ook plat in een diepvrieszak invriezen. Na het invriezen kun je er naar behoefte stukjes afbreken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten