Vlierbloesem-abrikozen jam

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 06-09-2012

Heerlijke jam van gedroogde abrikozen met een fijne bloemige smaak en geur van vlierbloesem.

Deel dit recept

Ingrediënten
Gedroogde abrikozen 750 gram
Flink wat vlierbloesemschermen
500 gram geleisuiker
Het sap van een of twee citroenen.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De vlierbloesems een aantal uren in koud water laten staan.
Water kleurt lichtgeel van het stuifmeel.
De vlierbloesems afgieten en eventueel het water door een doek filteren.
Snijd de abrikozen in stukjes en laat ze een nacht weken in dit water.
De stukjes moeten in ruim water staan.

Bereidingswijze

Weeg de abrikozen inclusief het weekwater.
500 gram geleisuiker op 1 kg abrikozengewicht.
Breng de abrikozen met het water aan de kook en laat ongeveer 5 minuten doorkoken. Pureer het mengsel.
Meng met de geleisuiker en het sap van 1 of twee citroenen en kook het nog een paar minuten door.
Vul heet in de potjes.

Hele smakelijke geurige jam!

Bron

aangepast recept

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten