Mediterraan stoofpotje

  • Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 06-09-2012
  • Mediterraan stoofpotje

    Mediterraan stoofpotje

    Mediterraan stoofpotje

  • Mediterraan stoofpotje

    Mediterraan stoofpotje

    Mediterraan stoofpotje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 g boter
• 200 g magere spekblokjes
• 1 ui, gesnipperd
• 600 g doorregen runderlappen, in blokjes
• 2 tomaten, gepeld en in stukjes
• 2 eetlepels milde paprikapoeder
• 1 takje verse tijm
• 1 laurierblaadje
• 2 kruidnagels
• 250 ml bouillon
• 250 ml witte wijn
• 100 ml crème fraîche
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Mediterraan stoofpotje4personen0min voorbereiden2uur bereiden0min wachtenwaardering 8.3Hoofdgerecht • Vlees • Mediterraan
ingrediënten• 50 g boter
• 200 g magere spekblokjes
• 1 ui, gesnipperd
• 600 g doorregen runderlappen, in blokjes
• 2 tomaten, gepeld en in stukjes
• 2 eetlepels milde paprikapoeder
• 1 takje verse tijm
• 1 laurierblaadje
• 2 kruidnagels
• 250 ml bouillon
• 250 ml witte wijn
• 100 ml crème fraîche

bereiden
Verhit de boter in een braadpan en bak het spek zachtjes uit. Fruit de ui zachtjes mee en schep het vlees met wat zout en peper erdoor. Bak dit ca. 15 minuten en voeg dan de tomaten met de kruiden, de bouillon en wijn toe. Laat het vlees op zacht vuur (met een vlamverdeler eronder) ca. 1½ tot 2 uur zachtjes sudderen. Roer van het vuur af vlak voor het opdienen de crème fraîche erdoor.

Bron

okokorecepten.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten