Karbonades in pikante saus

  • Spaans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-09-2012
  • Karbonades in pikante saus

    Karbonades in pikante saus

    Karbonades in pikante saus

Varkensvlees op z`n Spaans, pittig met heerlijke saus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 x Spaanse pepers, zonder zaadjes of fijngehakt
2 el tomatenpuree
zout en versgemalen peper
4 x rijpe trostomaten, fijngehakt
4 x schouder- of ribkarbonades
1 tl rozemarijnnaaldjes
3 teentje(s) knoflook, gesnipperd
1 x ui, gesnipperd
50 g gerookt ontbijtspek, fijngehakt
3 el olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal, wok

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180°C. Bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Verwarm de olie en bak het vlees op hoge stand aan beide kanten goed bruin. Neem de karbonades uit de pan en leg ze in een ovenschaaltje. Bak in de pan de spekjes uit op middelhoge stand en voeg de ui toe. Fruit in circa 5 minuten zacht en bruin. Voeg de knoflook, pepers en rozemarijn toe en bak nog enkele minuten op lage stand. Voeg als laatste de tomaten¬puree en tomaten toe, roer goed door en laat het geheel circa 10 minuten sudderen. Zet ondertussen het vlees nog 5 à 8 minuten in de oven om goed gaar en knapperig te bakken. Serveer de karbonades met de saus.

Bron

Plus

Serveertip

Met kriel of rijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten