1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vis keuken
  5. Zalm
  6. Japanse zalm uit de oven met geroerbakte groente

Japanse zalm uit de oven met geroerbakte groente

Door: Fressnapf

  • Vis, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-09-2012

Ingrediënten 4 personen


4 zalmfilets van ca. 125 g per stuk
zout
versgemalen peper
4 teentjes knoflook
2 eetl. Japanse sojasaus
2 eetl. limoensap of citroensap
3 eetl. roerbakolie of wokolie
600 g panklare spinazie of chinese kool
2 eetl. gembersiroop


Verder heb je nodig


Ovenschaal, wok, aluminiumfolie

Japanse zalm uit de oven met geroerbakte groente
Japanse zalm uit de oven met geroerbakte groente
Japanse zalm uit de oven met geroerbakte groente
Japanse zalm uit de oven met geroerbakte groente

Verse zalmfilets nu eens in een vispakketje uit de oven met Japanse marinade.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg elke zalmfilet op een stuk aluminiumfolie van 20x30 cm. Bestrooi de zalm naar smaak met peper en zout. Pers de teentjes knoflook boven de zalm en sprenkel de sojasaus en limoensap of citroensap erover. Vouw de folie langs de zalm omhoog en (als pakketjes) goed dicht.

Bereidingswijze

Zet de vispakketjes 15 minuten op een bakplaat midden in de oven. Verhit intussen de olie in een wok of hapjespan. Roerbak de spinazie of chinese kool en laat deze in 5 minuten slinken. Breng de knapperige groente op smaak met de gembersiroop, zout en versgemalen peper.

Serveertip

Serveer de zalmpakketjes met de spinazie of kool met pandanrijst, notenrijst of gele rijst.

Bron

Boodschappen 9/12



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top