Heerlijk pittig-zoete Indonesisch gemarineerde kipkluifjes

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Heerlijk pittig-zoete Indonesisch gemarineerde kipkluifjes

    Heerlijk pittig-zoete Indonesisch gemarineerde kipkluifjes

    Heerlijk pittig-zoete Indonesisch gemarineerde kipkluifjes

  • Heerlijk pittig-zoete Indonesisch gemarineerde kipkluifjes

    Heerlijk pittig-zoete Indonesisch gemarineerde kipkluifjes

    Heerlijk pittig-zoete Indonesisch gemarineerde kipkluifjes

  • Heerlijk pittig-zoete Indonesisch gemarineerde kipkluifjes

    Heerlijk pittig-zoete Indonesisch gemarineerde kipkluifjes

    Heerlijk pittig-zoete Indonesisch gemarineerde kipkluifjes

Dit is eigenlijk bedoeld als snack uit het vuistje voor bij de buis, maar past ook prima bij een Indonesische rijsttafel. Lekker krokant, met andere woorden kluif jezelf lekker klem.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 ½ kilo kippenvleugels
4 teentjes knoflook (fijn)
3 el honing
1 el limoensap
2 cm verse gember (geraspt)
6 el olie
2 t kurkuma
1 t cayenne peper
1 ½ t paprikapoeder mild
2 el bruine suiker
Zeezout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 929,87 kcal
Koolhydraten 23,74 g
Eiwitten 64,71 g
Vetten 63,80 g
Benodigdheden
Bakplaat, keukenpapier, ovenschaal, afdekfolie

Bereidingswijze

Neem de kippenvleugels, was ze en dep ze droog met keukenpapier. Neem een flinke schaal (ik gebruik een ovenschaal) en doe daar de ingrediënten in voor de marinade. Meng dit goed door elkaar en proef even. Doe dan de kippenvleugels er in en zorg dat ze goed bedekt zijn met de marinade. Dek dit af met plastic afdekfolie en zet ze een paar uur, liefst een nachtje weg in de koelkast. Warm nu de oven voor op 200 graden (hetelucht 180). Leg ze goed verspreid op een bakplaat en smeer er nog wat marinade op. Zet ze nu 30-40 minuten in de oven en laat ze garen. Na 20 minuten even omdraaien. De marinade gaat wat karamelisseren en de huid wordt bruin en krokant. Prik er even met een vork in en als het zacht voelt en het sap er uit loopt dan zijn ze klaar. Absoluut niet langer want anders worden ze droog ! Eet smakelijk.

Serveertip

Met een frisse chutney.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar

Doorsturen

Home Recepten