Heerlijk pittig-zoete Indonesisch gemarineerde kipkluifjes

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-09-2012
  • Heerlijk pittig-zoete Indonesisch gemarineerde kipkluifjes

    Heerlijk pittig-zoete Indonesisch gemarineerde kipkluifjes

    Heerlijk pittig-zoete Indonesisch gemarineerde kipkluifjes

  • Heerlijk pittig-zoete Indonesisch gemarineerde kipkluifjes

    Heerlijk pittig-zoete Indonesisch gemarineerde kipkluifjes

    Heerlijk pittig-zoete Indonesisch gemarineerde kipkluifjes

  • Heerlijk pittig-zoete Indonesisch gemarineerde kipkluifjes

    Heerlijk pittig-zoete Indonesisch gemarineerde kipkluifjes

    Heerlijk pittig-zoete Indonesisch gemarineerde kipkluifjes

Dit is eigenlijk bedoeld als snack uit het vuistje voor bij de buis, maar past ook prima bij een Indonesische rijsttafel. Lekker krokant, met andere woorden kluif jezelf lekker klem.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ½ kilo kippenvleugels
4 teentjes knoflook (fijn)
3 el honing
1 el limoensap
2 cm verse gember (geraspt)
6 el olie
2 t kurkuma
1 t cayenne peper
1 ½ t paprikapoeder mild
2 el bruine suiker
Zeezout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakplaat, keukenpapier, ovenschaal, afdekfolie

Bereidingswijze

Neem de kippenvleugels, was ze en dep ze droog met keukenpapier. Neem een flinke schaal (ik gebruik een ovenschaal) en doe daar de ingrediënten in voor de marinade. Meng dit goed door elkaar en proef even. Doe dan de kippenvleugels er in en zorg dat ze goed bedekt zijn met de marinade. Dek dit af met plastic afdekfolie en zet ze een paar uur, liefst een nachtje weg in de koelkast. Warm nu de oven voor op 200 graden (hetelucht 180). Leg ze goed verspreid op een bakplaat en smeer er nog wat marinade op. Zet ze nu 30-40 minuten in de oven en laat ze garen. Na 20 minuten even omdraaien. De marinade gaat wat karamelisseren en de huid wordt bruin en krokant. Prik er even met een vork in en als het zacht voelt en het sap er uit loopt dan zijn ze klaar. Absoluut niet langer want anders worden ze droog ! Eet smakelijk.

Serveertip

Met een frisse chutney.

Laatste reacties

professoroud avatar
professoroud 12-02-2021

Heerlijk!!

Mjammie68 avatar
Mjammie68 26-11-2020

Erg lekker en makkelijk te maken.

Msearchresult avatar
Msearchresult 21-01-2019

dwe

Msearchresult avatar
Msearchresult 21-01-2019

tses

Msearchresult avatar
Msearchresult 21-01-2019

cv

adeline43 avatar
adeline43 31-08-2016

Hmm, lekker! Ik neem het mee.Bedankt, groetjes Adeline

Robincas30 avatar
Robincas30 30-08-2016

heerlijk, bedankt!

Nick48 avatar
Nick48 25-11-2013

neem ik mee. dank je wel. gr. monique

lauty avatar
lauty 01-04-2013

Ik had een flinke hoeveelheid gemaakt, ik dacht daar doe ik wel 2 dagen mee. Maar niet dus.....ze waren te lekker dus ze gingen allemaal meteen op......heerlijk.....

Karinn1 avatar
Karinn1 18-09-2012

Beste Alex, Lijkt me lekker neem ik graag mee. Gr Kimmy

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten