Bolinhas de bacalhau
- Portugees, Borrelhapje
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
500 g gedroogde kabeljauw (stokvis)200 g aardappelen
2 teentjes knoflook
2 el. gehakte peterselie
1 tl. olijfolie
3 el. melk
175 g bloem
2 gescheiden eieren
1,5 dl water
wat zout
Voorbereiding
Laat de kabeljauw 24 uur weken, ververs het water regelmatig.
Kook de aardappels en pureer ze.
Bereidingswijze
Schil de knoflook en was de peterselie. Pocheer de kabeljauw gedurende 1 minuut. Giet het af en meng het samen met de aardappelpuree, knoflook, peterselie en melk. Klop goed tot puree. Maak van deze massa een aantal balletjes.
Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en doe het zout, 2 eierdooiers en het water erbij. Meng goed tot een gladde massa. Klop de eiwitten stevig en meng met het eerdere bereide om een licht beslag krijgen.
Rol de balletjes door het mengsel en bak ze in zeer hete olie.
Bron
Portugees kookboek
Serveertip
Serveer gegarneerd met olijven en takjes peterselie.