Pittige Spaanse gehaktballen in tomatensaus (heerlijk)

  • Spaans, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-09-2012
  • Pittige Spaanse gehaktballen in tomatensaus (heerlijk)

    Pittige Spaanse gehaktballen in tomatensaus (heerlijk)

    Pittige Spaanse gehaktballen in tomatensaus (heerlijk)

  • Pittige Spaanse gehaktballen in tomatensaus (heerlijk)

    Pittige Spaanse gehaktballen in tomatensaus (heerlijk)

    Pittige Spaanse gehaktballen in tomatensaus (heerlijk)

Dit is in Spanje een hele bekende tapa (borrelhapje). Er zijn meerdere bereidingswijzen met elk z`n eigen smaak. Dit is een bijzonder populair gerecht. Het wordt nu najaar en maak dan elke week wel zo`n lekkere pan. Zo heb je altijd wat te smikkelen. Je kunt ze ook gewoon bij een warme maaltijd serveren. Iedereen zal er van smullen. Probeer maar eens en dan hoor ik het graag.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo rundergehakt
3 eieren
beschuit of paneermeel
2 uien (gesnipperd)
4 tenen knoflook (fijn)
1 ½ tl nootmuskaat
2 tl paprikapoeder
1 ½ theelepeltje zout
Beetje zwarte peper
Wat verse tijm
Olijfolie
Klont roomboter
Bloem

Benodigdheden voor de tomatensaus:
2 flinke wijnglazen droge rode wijn
2 dl water
1 tl knoflookpoeder
1 rundvleesblokje
½ -1 blikje tomatenblokjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan, steelpan

Bereidingswijze

Neem het gehakt en doe dat in een schaal, wel eerst op kamertemperatuur laten komen. Doe de uien, de knoflook, de kruiden, de eieren en flink wat paneermeel er bij. Heel goed mengen en even proeven. Misschien nog wat zout er bij naar eigen smaak. Beter eerst te weinig dan teveel. Rol er dan zo`n 16 kleinere balletjes van en haal deze door de bloem. Zo worden ze mooier bruin en wat krokanter. Neem nu een grote braadpan, doe er royaal boter en olijfolie in, laat heet worden en braad de balletjes rondom op hoog vuur lekker bruin. Maak nu de saus door alle ingrediënten voor de pittige saus goed warm met elkaar te vermengen. Voeg nu de saus toe aan de pan met balletjes en laat lekker nog 15-20 minuten sudderen. Zo worden de balletjes lekker gaar en kan de saus wat inkoken. Smullen maar !

Serveertip

Lekker met vers brood of zo of bij de warme maaltijd met aardappels en boontjes.

Laatste reacties

hyacintje avatar
hyacintje 09-09-2012

Oh, lekker! Ik neem je recept mee.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten