Klassieke Kaasfondue

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-09-2012
  • Klassieke Kaasfondue

    Klassieke Kaasfondue

    Klassieke Kaasfondue

Een echt lekkere klassieke kaasfondue

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 gram kaas per persoon waarvan de helft Zwitserse Emmentaler en de andere helft Zwitserse (of Franse) Gruyère, 0,75 dl droge witte wijn per persoon, 2 á 3 teentjes knoflook per pannetje, maizena, water en een klein beetje kirsch.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 692,75 kcal
Koolhydraten 6,46 g
Eiwitten 43,83 g
Vetten 48,40 g
Benodigdheden
Pan + Fondue-pan

Bereidingswijze

Wijn laten koken, geraspte kaas in grote plukken erdoor roeren (het gas gewoon hoog laten). Steeds goed roeren en de kaas er vrij snel bij gooien. Het lijkt alsof het mis gaat en niet goed mengt, maar niet getreurd want als alle kaas in het pannetje zit roer je de maizena er doorheen (je maakt in een kopje enkele theelepels maizena aan met koud water) en wacht tot het bindt. Daarna zie je de kaas weer koken en mag je het gas laag draaien. Daarna een scheutje Kirsch en de geperste knoflookteentjes. Overgieten in een fonduepan waarvan je de wanden ook met een knoflook teentje hebt ingewreven.

Bron

Lang geleden van iemand gekregen...

Serveertip

Natuurlijk stokbrood, maar andere broodsoorten en rauwe groente kunnen er ook bij. Lekker frisse sla erbij en een goed glas witte wijn....

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten