Salade warme geitenkaas met spek en croutons

  • Frans, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-09-2012
  • Salade warme geitenkaas met spek en croutons

    Salade warme geitenkaas met spek en croutons

    Salade warme geitenkaas met spek en croutons

Echt een heerlijke warme maaltijdsalade die prima bij het najaar past.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 duopak spekreepjes (200 g)
1 zakje verse haricots verts (150 g)
1 ambachtelijk meergranen stokbrood (afbakbrood)
1 geitenkaas (tendre buche, 150 g)
4 el honing
4 el olijfolie
1 el witte wijnazijn
2 tl Dijon mosterd
2 zakken rucola sla melange (a 75 g)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan, ovenrooster

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het spek uit in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. Laat uitlekken op keukenpapier. Breng een pan water aan de kook en kook de haricots verts 4 min. Giet af en spoel koud onder de kraan. Snijd 16 plakjes uit het stokbrood. Snijd de geitenkaas in 16 plakjes en beleg het stokbrood ermee. Besprenkel met 3 el honing en bak ze op het rooster in de oven 10 min. Klop ondertussen een dressing van de olie, azijn, mosterd, 1 el honing, peper en zout. Verdeel de sla over 4 borden, leg de haricots verts en de spekjes erop. Besprenkel met de dressing en leg op elk bord 4 geitenkaascroutons. Serveer met de rest van het stokbrood.

Bron

AH 9/12

Serveertip

met stokbrood

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten