Salade warme geitenkaas met spek en croutons
- Frans, Salade
- 10-20 min.
- Geplaatst op 05-09-2012
Echt een heerlijke warme maaltijdsalade die prima bij het najaar past.
Ingrediënten 4 personen
1 duopak spekreepjes (200 g)1 zakje verse haricots verts (150 g)
1 ambachtelijk meergranen stokbrood (afbakbrood)
1 geitenkaas (tendre buche, 150 g)
4 el honing
4 el olijfolie
1 el witte wijnazijn
2 tl Dijon mosterd
2 zakken rucola sla melange (a 75 g)
Benodigdheden
pan, ovenroosterBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het spek uit in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. Laat uitlekken op keukenpapier. Breng een pan water aan de kook en kook de haricots verts 4 min. Giet af en spoel koud onder de kraan. Snijd 16 plakjes uit het stokbrood. Snijd de geitenkaas in 16 plakjes en beleg het stokbrood ermee. Besprenkel met 3 el honing en bak ze op het rooster in de oven 10 min. Klop ondertussen een dressing van de olie, azijn, mosterd, 1 el honing, peper en zout. Verdeel de sla over 4 borden, leg de haricots verts en de spekjes erop. Besprenkel met de dressing en leg op elk bord 4 geitenkaascroutons. Serveer met de rest van het stokbrood.
Bron
AH 9/12
Serveertip
met stokbrood
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties