Volkoren cake met zaden noten appel en wortel met stevia
- 30-60 min.
Ingrediënten
225 gram volkoren(spelt)meel (soms vervang ik een gedeelte door gemalen hennepzaad)2,5 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel kardemompoeder
3 eieren
4 eetlepels olijfolie
150 ml melk
2 a 3 theelepeltjes stevia extract
1 appel in stukjes
1 winterwortel geraspt of gemalen
theelepel geraspte citroenschil
theelepel vanille extract
zaden, noten en pitjes (ik varieer en gooi er van alles door net wat ik huis heb, lijnzaad, gepeld hennepzaad, sesamzaad, zonnebloempitten, gehakte walnoten, amandelen noem maar op)
Bereidingswijze
Meng de vloeibare ingredienten in een mengbeker o.i.d. en meng de droge ingredienten in een beslagkom.
Schil de appel en zet die met de wortel nog even weg.
Meng de vloeibare ingredienten met de droge ingredienten en roer even door met een lepel.
Gooi dan de stukjes appel en wortel erbij. Giet het dan in ingevette bakvorm of kleine cakevormpjes
Oven voorverwarmen op 180 graden
35 minuten bakken en je hebt een heerlijke cake/muffin die ook nog gezond is.