Zelf Lemoncino maken

  • Italiaans,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 05-09-2012

Een lekkere likeur zelf maken,en veel lekkerder en goedkoper dan in een winkel.

Deel dit recept

Ingrediënten
Citroen,vers en onbespoten.
Suiker
Alcohol(98 %)geen schoonmaak natuurlijk.
Water
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Citroenen schillen,zonder het wit en het vruchtvlees.

Bereidingswijze

Koop op de markt een kilo verse onbespoten citroenen.Het liefst uit het Zuiden van Italie en een klein beetje Groen.De beste zijn citroenen met de blaadjes er nog aan.Schil deze citroenen heel dun af,zonder het Wit en zonder het vruchtvlees.Koop ergens een Liter pure Alcohol.Voor zover mij bekend niet te koop in Nederland.Natuurlijk geen schoonmaakalcohol.Hij is te koop in Italie,in elke supermarkt,dus op vakantie naar Italie.Doe de liter alcohol in een grote wekpot,of iets anders ,wat je af kunt sluiten,anders verdampt de alcohol.Doe alleen de schillen van de citroenen (1 kilo)in de wekpot,en doe daar een liter alcohol bij.Sluit de pot af,en laat hem 2 tot 3 weken staan(niet in de zon).Dan zie je na een tijdje de alcohol vanzelf Geel worden.Als de tijd voorbij is na 2 of 3 weken,dan ga je eerst een liter water koken,als het water kookt ,dan doe je er een kilo suiker bij.Blijf net zo lang roeren tot de suiker is opgelost.Als dat gebeurd is,dan laat je het afkoelen.Als het afgekoeld is dan maak je de wekpot open,en giet door een zeef boven het water,de alcohol met de citroenschillen in de pan.De schillen kunnen worden weggegooid,of je moet ze lekker vinden om te eten.Dan roer je de alcohol met het water door elkaar,en ben je klaar met je brouwsel.Giet het in flessen ,en sluit ze goed af.En als het goed is dan heb je 2½ tot 3 flessen met Lemoncino.Je pakt een fles en leg hem in de vriezer,kan niet kapot vriezen,want er zit pure alcohol in.Laat hem dus steenkoud worden,en als je heerlijk Italiaans gegeten hebt,dan is dit heel erg lekker in een klein borrelglaasje met een lekker kopje espresso.Dit recept is ook te maken met sinasappels of mandarijnen,zelf al meermalen gedaan.Je kunt er ook iets meer of minder suiker in doen,net waar je het meest van houd.Dit is dus een drankje dat je zo niet in een winkel kan kopen.Maar pas op als het gezellig wordt.Want al na een paar borreltjes ga je vanzelf achteruit lopen.En ik spreek uit ervaring.Ik zou zeggen veel succes en drink ze.

Bron

Vrienden in Italie

Serveertip

Na een overheerlijk bord pasta,en een espresso,een lekker toetje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten