Maaltijdsalade venkel-appel met forel filet

  • Nederlands, Salade
  • 0-10 min.
  • Maaltijdsalade venkel-appel met forel filet

    Maaltijdsalade venkel-appel met forel filet

    Maaltijdsalade venkel-appel met forel filet

Dit is wel een hele maaltijd, maar wel een gezonde. Ook deze salade past prima bij net najaar. Het frisse van appel, de zoete en anijsachtige venkel en de hartige vis, lekker !

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 eieren
2 venkelknollen, in dunne plakjes
4 el olijfolie
6 el witte balsamicoazijn
1 groene appel (bijv. golden delicious)
2 zakken waterkers (a 75 g)
1 bakje dille (15 g), fijngesneden
2 pakjes gerookte forelfilet (a 125 g)
1 stokbrood
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 960,83 kcal
Koolhydraten 102,60 g
Eiwitten 55,91 g
Vetten 32,31 g
Benodigdheden
appelboor

Bereidingswijze

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in parten. Leg de venkel in een schaal. Maak een dressing van de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout en zet weg tot gebruik. Verwijder het klokhuis van de appel met de appelboor en snijd horizontaal in dunne plakjes. Meng met de waterkers en dille door de venkel. Verdeel de dressing erover en schep om. Snijd de forel in stukjes en leg op de salade samen met de eiparten. Serveer met het stokbrood.

Bron

AH 9/12

Serveertip

Met vers stokbrood

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar
Fressnapf

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten