Maaltijdsalade venkel-appel met forel filet
- Nederlands, Salade
- 0-10 min.
Dit is wel een hele maaltijd, maar wel een gezonde. Ook deze salade past prima bij net najaar. Het frisse van appel, de zoete en anijsachtige venkel en de hartige vis, lekker !
Ingrediënten 2 personen
2 eieren2 venkelknollen, in dunne plakjes
4 el olijfolie
6 el witte balsamicoazijn
1 groene appel (bijv. golden delicious)
2 zakken waterkers (a 75 g)
1 bakje dille (15 g), fijngesneden
2 pakjes gerookte forelfilet (a 125 g)
1 stokbrood
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 960,83 kcal |
Koolhydraten | 102,60 g |
Eiwitten | 55,91 g |
Vetten | 32,31 g |
Benodigdheden
appelboorBereidingswijze
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in parten. Leg de venkel in een schaal. Maak een dressing van de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout en zet weg tot gebruik. Verwijder het klokhuis van de appel met de appelboor en snijd horizontaal in dunne plakjes. Meng met de waterkers en dille door de venkel. Verdeel de dressing erover en schep om. Snijd de forel in stukjes en leg op de salade samen met de eiparten. Serveer met het stokbrood.
Bron
AH 9/12
Serveertip
Met vers stokbrood