Gekookte mosselen met Riesling en roomsaus

  • Frans, Feestmaaltijd
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-09-2012
  • Gekookte mosselen met Riesling en roomsaus

    Gekookte mosselen met Riesling en roomsaus

    Gekookte mosselen met Riesling en roomsaus

Ze zijn er weer volop. Lekker en gezond, vol eiwitten, mineralen en vitaminen en weinig vet. Er is een zee van mogelijkheden met mosselen, maar dit is wel een heel lekker pannetje!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 kg mosselen
1 prei
1 ui
2 takjes peterselie
1 stengel bleekselderij
Riesling d`Alsace

Voor saus:
1 sjalotje
20 g boter
20 g bloem
2 dl visbouillon
1 dl kookroom
1 tl mosterd
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote pan met deksel

Bereidingswijze

Snipper en fruit het sjalotje in de boter. Roer de bloem erdoor en laat 1 minuut al omscheppend garen. Giet de visbouillon en room erbij en roer tot het kookt en bindt. Laat ± 5 minuten zacht koken en voeg de mosterd toe. Voeg bouillon toe als de saus te dik wordt. Spoel de mosselen en verwijder schelpen die stuk zijn. Snij de prei en ui in dunne ringen en de bleekselderij in plakjes en hak de peterselie. Met een glas Riesling in een grote pan. Vul de pan maximaal ¾ met mosselen en breng op hoog vuur met gesloten deksel aan de kook. Til het deksel op als het kookt, en schep of schud de mosselen om. Laat het kookvocht het deksel nog twee keer omhoog drukken.

Bron

Mosselmagazine

Serveertip

Serveer met de warme roomsaus, frietjes of stokbrood en gekoelde Riesling.

Laatste reacties

wilhelminanita avatar
wilhelminanita 01-08-2021

lekkere mossels!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten