1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Spinazie
  5. Japanse Mosselen met dressing op bedje van spinazie

Japanse Mosselen met dressing op bedje van spinazie

  • Japans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-09-2012

Ingrediënten 2 personen


2 kg mosselen
scheut droge witte wijn
200 g jonge spinazieblaadjes
peper en zout
1 el geroosterd sesamzaad
1 bakje shiso purper (mosterdcress)

Voor dressing:
½ lente-uitje
1 cm stukje verse gember
¼ rode paprika
3 el Japanse sojasaus
50 ml zonnebloemolie
2 el sesamolie
1 mespuntje wasabi


Verder heb je nodig


Grote pan


Japanse Mosselen met dressing op bedje van spinazie
Japanse Mosselen met dressing op bedje van spinazie

Mosselen maar nu eens op Japanse wijze met een zoet-zilte smaak op een bedje van spinazie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de mosselen met de wijn in een dichte pan tot ze net open gaan. Schep uit de pan en laat afkoelen. Haal ¾ van de mosselen uit de schelp. Roerbak de spinazie heel kort, breng op smaak met peper en zout en schep uit de pan als het net geslonken is. Laat uitlekken en afkoelen. Snij voor de dressing het wit van het lente-uitje fijn, rasp de gember, snij de paprika zeer klein en meng alles. Leg de spinazie op het midden van het bord. Verdeel de mosselen in de schelp over de spinazie en leg de losse mosselen er omheen. Sprenkel wat dressing erover, bestrooi met sesamzaad en garneer ten slotte met de shiso.

Serveertip

Met brood.

Bron

Gratis Mosselmagazine



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top