Mexicaanse kip chili

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Mexicaanse kip chili

    Mexicaanse kip chili

    Mexicaanse kip chili

  • Mexicaanse kip chili

    Mexicaanse kip chili

    Mexicaanse kip chili

Een variatie op de chili con carne, maar dit is een snelle.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g witte rijst
2 el zonnebloemolie
300 g kipfilet, in reepjes
1 ui, gesnipperd
2 tl gemalen komijnzaad
1 zak paprikamix (3 stuks, stoplicht), in reepjes
1 blik gepelde tomaten (400 g)
2 blikken chilibonen (a 400 g)
Peper
Zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 610,23 kcal
Koolhydraten 97,59 g
Eiwitten 31,38 g
Vetten 8,61 g
Benodigdheden
Hapjespan

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de kipreepjes in 3 min. bruin. Bak de ui, komijn en paprika 2 min. mee. Voeg de gepelde tomaten toe en duw ze met een spatel klein. Schep de bonen met saus erdoor en verwarm de chili nog 5 min. Breng de kipchili op smaak met peper en zout en schep in 4 diepe borden. Serveer met de rijst.

Bron

AH 9/12

Serveertip

Witte rijst

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar
Fressnapf

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten