Mexicaanse kip chili
- Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een variatie op de chili con carne, maar dit is een snelle.
Ingrediënten 4 personen
300 g witte rijst2 el zonnebloemolie
300 g kipfilet, in reepjes
1 ui, gesnipperd
2 tl gemalen komijnzaad
1 zak paprikamix (3 stuks, stoplicht), in reepjes
1 blik gepelde tomaten (400 g)
2 blikken chilibonen (a 400 g)
Peper
Zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 610,23 kcal |
Koolhydraten | 97,59 g |
Eiwitten | 31,38 g |
Vetten | 8,61 g |
Benodigdheden
HapjespanBereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de kipreepjes in 3 min. bruin. Bak de ui, komijn en paprika 2 min. mee. Voeg de gepelde tomaten toe en duw ze met een spatel klein. Schep de bonen met saus erdoor en verwarm de chili nog 5 min. Breng de kipchili op smaak met peper en zout en schep in 4 diepe borden. Serveer met de rijst.
Bron
AH 9/12
Serveertip
Witte rijst