1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. Ribkarbonade met zomergroenten en aardappelschijfjes

Ribkarbonade met zomergroenten en aardappelschijfjes

Ribkarbonade met zomergroenten en aardappelschijfjes
Ribkarbonade met zomergroenten en aardappelschijfjes
  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-09-2012

Lekkere gepaneerde karbonade met zomergroente en gebakken aardappelschijfjes. Snel en makkelijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 4 personen


4 ribkarbonades
paneermeel of fijn broodkruim
1 eetl. gedroogde Italiaanse kruiden
zout en versgemalen peper
bloem
2 eieren, geklutst
500 g sperziebonen, afgehaald
100 ml olijfolie of arachideolie
750 g aardappelen, geschild en in zeer dunne plakken
2 vleestomaten, in blokjes


Verder heb je nodig


Koekenpan, vershoudfolie

Bereidingswijze

Druk het vlees onder vershoudfolie iets platter. Meng het paneermeel met de helft van de Italiaanse kruiden, zout en peper. Haal de karbonades door de bloem en daarna door het ei en gekruid paneermeel. Druk het paneermeel goed aan. Kook de sperziebonen in 10-12 minuten beetgaar. Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin op lage stand de aardappelplakken goudbruin en gaar in 10 tot 15 minuten. Bak in de rest van de olie de karbonades in 10 minuten. Keer ze halverwege één keer om. Meng de tomatenblokjes en de rest van de Italiaanse kruiden door de sperziebonen. Serveer ze met de karbonades en de aardappelschijven.

Bron

Boodschappen 9/12



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top