Ribkarbonade met zomergroenten en aardappelschijfjes

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-09-2012
  • Ribkarbonade met zomergroenten en aardappelschijfjes

    Ribkarbonade met zomergroenten en aardappelschijfjes

    Ribkarbonade met zomergroenten en aardappelschijfjes

Lekkere gepaneerde karbonade met zomergroente en gebakken aardappelschijfjes. Snel en makkelijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 ribkarbonades
paneermeel of fijn broodkruim
1 eetl. gedroogde Italiaanse kruiden
zout en versgemalen peper
bloem
2 eieren, geklutst
500 g sperziebonen, afgehaald
100 ml olijfolie of arachideolie
750 g aardappelen, geschild en in zeer dunne plakken
2 vleestomaten, in blokjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan, vershoudfolie

Bereidingswijze

Druk het vlees onder vershoudfolie iets platter. Meng het paneermeel met de helft van de Italiaanse kruiden, zout en peper. Haal de karbonades door de bloem en daarna door het ei en gekruid paneermeel. Druk het paneermeel goed aan. Kook de sperziebonen in 10-12 minuten beetgaar. Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin op lage stand de aardappelplakken goudbruin en gaar in 10 tot 15 minuten. Bak in de rest van de olie de karbonades in 10 minuten. Keer ze halverwege één keer om. Meng de tomatenblokjes en de rest van de Italiaanse kruiden door de sperziebonen. Serveer ze met de karbonades en de aardappelschijven.

Bron

Boodschappen 9/12

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten