Vijf TOP bereidingen van courgette

  • Frans, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-09-2012
  • Vijf TOP bereidingen van courgette

    Vijf TOP bereidingen van courgette

    Vijf TOP bereidingen van courgette

Dit heb ik geplaatst n.a.v. een geweldige masterclass door Julius Jaspers en SVH meesterkok Robert Kranenborg. Dit is makkelijk, snel en erg lekker, kan echt iedereen maken. Bovendien zijn deze bereidingen sterwaardig !

Deel dit recept

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pannen

Bereidingswijze

Gefrituurde courgette

20 min 1 persoons portie

Zout
olijfolie
bloem (om te bestuiven)
180 ml blond bier
8 gram suiker
15 gram bakpoeder
70 gram bloem
300 gram courgette, in plakken

Bestuif de plakken courgette met bloem. Maak een bierbeslag door bloem, bakpoeder, suiker en bier te mengen en breng op smaak met zout. Haal de plakken courgette door het bierbeslag en frituur in een koekenpan met een laagje olie rondom goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.

Courgette met koriander

20 min 1 pers

olijfolie
blaadjes koriander, gehakt
8 gram rozijnen
100 gram courgette, in julienne van 6 x 0,5 cm
3 gram zout
9 gram korianderkorrels
1 - kruidnagel
1 blaadje laurier
12 gram suiker
75 ml witte wijnazijn
1 teen knoflook

Breng 200 ml water aan de kook en voeg knoflook, azijn, suiker, laurier, kruidnagel, korianderzaad en zout toe. Breng weer aan de kook, haal van het vuur en laat een uur trekken. Giet wat marinade over de rozijnen en laat intrekken. Breng de rest van de marinade aan de kook en blancheer hier de courgette 2 minuten in. Zeef de courgette uit de marinade, meng met de rozijnen en de rozijnenmarinade. Besprekel met olijfolie en bestrooi met koriander.

Courgette met chorizo en tomaat

zout & peper
zonnebloemolie
35 gram tomaat concassée
15 gram boter
25 gram bakchorizo
225 gram courgette

Verwijder de uiteinden van de courgette en snij in de gewenste vorm (getourneerd, batonnets, ronde plakken). Verwijder het velletje van de bakchorizo en bak het vlees rul in de koekenpan in een beetje olie. Giet het meeste vet af en voeg de boter toe. Voeg de courgette en de tomaat toe en roerbak tot voldoende garing is bereikt. Breng op smaak met zout en peper.

Courgette met cantherellen en tuinbonen.

zout en peper
1 theelepel bieslook, gehakt
50 gram tuinbonen, rauw, dubbel gedopt en in tweëen
0,5 teen knoflook, schoon
100 gram cantherellen, schoon
100 gram courgette, in brunoise
15 ml olijfolie

Verwarm olie in een cocotte en zweet hier de courgette in aan. Bak de courgette 3 minuten zonder te kleuren. Zet het vuur hoger, voeg de canterellen toe en breng op smaak met de geraspte knoflook. Meng goed met de courgette en laat met de deksel op de pan 2 minuten garen. Voeg de tuinbonen toe en laat nog 2 minuten garen. Breng op smaak met peper en bieslook.

Courgette gevuld met spinazie

zout & peper
olijfolie
2 eetlepels panko (broodkruim)
2 eetlepels fijne kruiden (platte peterselie, kervel, bieslook, dragon)
20 gram Gruyère, geraspt
0,5 - ei, losgeklopt
20 gram boter
100 gram bladspinazie
2 takjes tijm
0,5 teen knoflook
3 stuks kleine courgettes

Snijd de courgettes in de lengte doormidden en bak ze in een koekenpan licht aan in olijfolie, de helft van de knoflook en takjes tijm. Breng op smaak met zout en bak 15 minuten af in de oven op 160°C. Schep het vlees uit de courgettes en leg apart. Was de spinazie, centrifugeer droog en stoof gaar in de helft van de boter.

Bron

Topchef 2012

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 13-09-2012

Bedankt Alex! Altijd gemakkelijk om deze recepten te hebben. Groetjes, Petra

RFB avatar
RFB 13-09-2012

Het staat er inerdaad niet bij, maar wie ook maar een ietsje gevoel idee heeft over koken kan bedenken dat je het uitgeschraapte vruchtvlees mengt met de spinazie en dat mengsel weer gebruikt als vulling. Wat de arrogantie van die twee heren betreft, dat heet format, dat is bedacht door programmamakers. Ik heb een van beide heren ooit een dag mee mogen maken. Was zeker niet arrogant kon er om lacen toen hij zelf even een missertje maakte...maar maakte wel duidelijk dat hij een hekel heeft aan stommigheid.

Fressnapf avatar
Fressnapf 13-09-2012

@ElVerhage Ben ik niet met je eens, sorry. Enne sommige kandidaten, tsja daarvan snap ik ook niet dat ze door de selectie kwamen, maar die zijn doorgaans ook weer snel weg. En verder... ooit van vruchtvlees gehoord? Tenslotte over arrogantie gesproken, ik vind al tijden en nu zeg ik het je waar iedereen bijstaat dat jij voor een kansloze, werkloze onderwijzeres de laatste tijd en niet alleen op het forum wel een erg grote mond hebt! Ik zou me wat ingetogener gedragen als ik jou was alvorens maar weer vanalles te roepen wat kant noch wal raakt !Zeker tegen mensen die 20 jaar ouder zijn dan dat jij bent! Jij zou mogen willen dat je ooit het niveau bereikt wat die twee bereikt hebben. Misschien een idee om je te laten omscholen. Zo dat lucht op.

ElVerhage avatar
ElVerhage 13-09-2012

"Geweldige Masterclass"??? Die 2 kerels zijn de arrogantie ten top! Ze zouden hun kandidaten zogenaamd moeten coachen maar ze kraken hen tot op het bot af.. Daarnaast zou ik deze bereidingen nog niet bíjna sterwaardig noemen.. Sowieso mis ik een groot deel van de laatstgenoemde bereiding: "Snijd de courgettes in de lengte doormidden en bak ze in een koekenpan licht aan in olijfolie, de helft van de knoflook en takjes tijm. Breng op smaak met zout en bak 15 minuten af in de oven op 160°C. Schep het vlees uit de courgettes en leg apart. Was de spinazie, centrifugeer droog en stoof gaar in de helft van de boter." Wat doe je met de gestoofde spinazie en waarmee vul je de courgette uiteindelijk??

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten