Komkommersalade naar idee van Gary Rhodes
- Engels, Bijgerecht
- 20-30 min.
Gary Rhodes maakte ooit een heerlijke saus voor over een komkommersalade.
Ik heb voor dit recept de ingrediënten van de saus van Gary gebruikt en hij paste perfect bij het gerecht; `Pittige Indische rundvleesstoofpot` van pwiggers
De `komkommerreepjes` heb ik lang geleden eens door Gary zien maken op de tv en sindsdien maak ik ze vaak, gewoon omdat het leuk staat maar je kunt natuurlijk ook gewoon plakjes gebruiken.
Het zout wat je over de komkommer strooit maakt de komkommer zacht en soepel.
Link naar het recept van Petra
Pittige-indische-rundvleesstoofpot-ook-voor-de-slowcooker-
Uiteraard past deze komkommersalade bij veel meer (pittige) gerechten.
Ingrediënten 2 personen
Benodigdheden
Mes, Zeef of Vergiet, Schaaltje, Kom.Voorbereiding
- Schil de komkommer.
- Snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten.
- Snijd de komkommer in stukken van ongeveer 6 cm
- Maak er reepjes van.
- Doe in een vergiet en strooi er de tl zout over.
- Werk het zout er doorheen met je handen en laat 20- 30 minuten staan.
- Spoel daarna de komkommer af.
- Laat weer uitlekken.
Bereidingswijze
- Terwijl de komkommer staat uit te lekken maak je de saus.
- Doe de crème fraîche in een kom.
- Voeg alle ingrediënten toe en roer door elkaar.
- Doe de uitgelekte komkommer in een kom
- Voeg wat van de saus toe en roer tot de komkommer net bedekt is met de saus.
- Tip;
- De overgebleven saus kan je eventueel afgedekt in de koelkast bewaren voor de volgende dag. Voeg dan eens bvb 1-2 teentjes fijngesneden (of geperste) knoflook toe.
- Lekker bij stokbrood, pitabroodjes, gebakken aardappeltjes enz.
Bron
Gary Rhodes