Komkommersalade naar idee van Gary Rhodes

  • Engels, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-09-2012
  • Komkommersalade naar idee van Gary Rhodes

    Komkommersalade naar idee van Gary Rhodes

    Komkommersalade naar idee van Gary Rhodes

  • Komkommersalade naar idee van Gary Rhodes

    Komkommersalade naar idee van Gary Rhodes

    Komkommersalade naar idee van Gary Rhodes

  • Komkommersalade naar idee van Gary Rhodes

    Komkommersalade naar idee van Gary Rhodes

    Komkommersalade naar idee van Gary Rhodes

  • Komkommersalade naar idee van Gary Rhodes

    Komkommersalade naar idee van Gary Rhodes

    Komkommersalade naar idee van Gary Rhodes

Gary Rhodes maakte ooit een heerlijke saus voor over een komkommersalade.
Ik heb voor dit recept de ingrediënten van de saus van Gary gebruikt en hij paste perfect bij het gerecht; `Pittige Indische rundvleesstoofpot` van pwiggers
De `komkommerreepjes` heb ik lang geleden eens door Gary zien maken op de tv en sindsdien maak ik ze vaak, gewoon omdat het leuk staat maar je kunt natuurlijk ook gewoon plakjes gebruiken.
Het zout wat je over de komkommer strooit maakt de komkommer zacht en soepel.
Link naar het recept van Petra
Pittige-indische-rundvleesstoofpot-ook-voor-de-slowcooker-
Uiteraard past deze komkommersalade bij veel meer (pittige) gerechten.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
  • 1 kleine komkommer
  • Voor de saus
  • 150 ml zure room (of crème fraîche)
  • Sap van 1 limoen
  • 1 kleine tl suiker
  • 2 tl gesneden munt
  • Snufje zout en peper + 1 tl zout om over de komkommer te strooien.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mes, Zeef of Vergiet, Schaaltje, Kom.

Voorbereiding

  • Schil de komkommer.
  • Snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  • Snijd de komkommer in stukken van ongeveer 6 cm
  • Maak er reepjes van.
  • Doe in een vergiet en strooi er de tl zout over.
  • Werk het zout er doorheen met je handen en laat 20- 30 minuten staan.
  • Spoel daarna de komkommer af.
  • Laat weer uitlekken.

Bereidingswijze

  • Terwijl de komkommer staat uit te lekken maak je de saus.
  • Doe de crème fraîche in een kom.
  • Voeg alle ingrediënten toe en roer door elkaar.
  • Doe de uitgelekte komkommer in een kom
  • Voeg wat van de saus toe en roer tot de komkommer net bedekt is met de saus.
  • Tip;
  • De overgebleven saus kan je eventueel afgedekt in de koelkast bewaren voor de volgende dag. Voeg dan eens bvb 1-2 teentjes fijngesneden (of geperste) knoflook toe.
  • Lekker bij stokbrood, pitabroodjes, gebakken aardappeltjes enz.

Bron

Gary Rhodes

Laatste reacties

Cecileg avatar
Cecileg 16-09-2013

Heb hem vandaag weer gemaakt en door voor het eten snoepen smaakt hij heerlijk. Deze blijft er in. Lieve groet Cecile

Cecileg avatar
Cecileg 21-07-2013

Lijkt me een heerlijke salade! Je kunt de kruiden aanpassen aan het hoofdgerecht. Laat je weten hoe de reacties waren. Lieve groet Cecile

hyacintje avatar
hyacintje 21-07-2013

lekker fris met dit warme weer, bedankt.

marie-france avatar
marie-france 11-09-2012

Ziet er smakelijk uit, Louise. Ik neem het mee en laat je nog weten hoe ik het vond. Verse kruiden in mijn kruidentuintje, dus variatie genoeg. Groet, Marijke

alidada avatar
alidada 11-09-2012

Ja lekker! Maar niet iedereen houdt van koriander Alex, ik twijfel er niet aan of het lekker is maar smaken verschillen.. niet iedereen houdt van pepermunt, je kan met dit recept alle kanten op qua kruiden toch? Als ze maar vers zijn! Groetjes, Louise

Fressnapf avatar
Fressnapf 11-09-2012

Wat dacht je van.... Koriander, echte hit is dat !! Zo heb ik komkommersalade al heel vaak gemaakt, lekker fris.

pwiggers avatar
pwiggers 11-09-2012

Ziet er lekker uit Louise. Neem ik graag van je mee. Weer eens een "andere"komkommersalade. Ik hou niet zo van mint, maar met dille op bieslook zal de salade zeker ook goed smaken. Bedankt, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten