Spinazie ovenschotel met ei en mozzarella

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-09-2012
  • Spinazie ovenschotel met ei en mozzarella

    Spinazie ovenschotel met ei en mozzarella

    Spinazie ovenschotel met ei en mozzarella

  • Spinazie ovenschotel met ei en mozzarella

    Spinazie ovenschotel met ei en mozzarella

    Spinazie ovenschotel met ei en mozzarella

  • Spinazie ovenschotel met ei en mozzarella

    Spinazie ovenschotel met ei en mozzarella

    Spinazie ovenschotel met ei en mozzarella

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 plakjes diepvries bladerdeeg
6 eieren
125 ml crème fraise
2 bolletjes mozzarella
Groene pesto
750 gr diepvriesspinazie
180 gr hamblokjes
2 uitjes of 1 grote
Knoflook olijfolie
Zout peper
1 beschuit
Italiaanse kruiden
Boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal
Mengkom

Voorbereiding

Ontdooi de bladerdeeg en de spinazie ,kook 4 eieren hard ,. Verwarm de oven op 200 graden
Snij de uitjes fijn ,de mozzarella bolletjes in plakjes besmeer deze met de pesto en zet deze even weg .Doe een beetje boter in de ovenschaal en bekleed met het bladerdeeg .

Bereidingswijze

Fruit het uitje even aan in de knoflook olijfolie voeg hier de hamblokjes aan toe na 2 min de spinazie toevoegen bestrooi met peper en zout naar smaak .Pel de eieren en snij deze in plakjes ..leg op de bodem de mozerella daarop de eieren in plakjes .Giet de spinazie af zodat bijna al het vocht eruit is .Doe een fijngemaakte beschuit door de spinazie zodat het laatste vocht wordt opgenomen . Meng in een kom de creme fraise en de andere 2 eieren klop dit goed door elkaar doe hier een beetje Italiaanse kruiden doorheen . Doe de spinazie bovenop de mozzarella en eieren verdeel dit gelijkmatig .Doe hierna de crème fraise erover gieten .Als laatste strooi nog een beetje italiaanse kruiden erover .35 min in het midden van de oven en voila een heerlijke ovenschotel . Eet smakelijk

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jorisruhe avatar
jorisruhe 04-09-2013

Erg lekker! Ik heb zelf nog wat Parmezaanse kaas toegevoegd. Restant de volgende dag koud gegeten.... ook lekker op een warme dag. Makkelijk te maken.

aovervest avatar
aovervest 11-09-2012

mmm

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten