Pittige Oosterse sperziebonen in curry-yoghurtsaus

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-09-2012
  • Pittige Oosterse sperziebonen in curry-yoghurtsaus

    Pittige Oosterse sperziebonen in curry-yoghurtsaus

    Pittige Oosterse sperziebonen in curry-yoghurtsaus

Lekkere pittige sperziebonen in een verrukkelijke romige yoghurtsaus. (224 kcal) Wij hebben hiervan gesmuld!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram sperziebonen
20 gram verse gemberwortel
1 flinke rode peper (of meer naar smaak)
1 ui
3 lente-uitjes
plm. 300 gram yoghurt (geen magere!)
1 1/2 eetlepel bloem
1 eetlepel boter
1 eetlepel olie
1 1/2 eetlepel kerriepoeder
250 ml groentefond (uit een pot)
zout en peper naar smaak
eventueel koriandergroen (ik heb peterselie gebruikt)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bonen schoonmaken en in stukken breken.
Gemberwortel schillen en heel fijn snijden.
Rode peper wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
Ui pellen en snipperen.
Lente-uitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.

Bereidingswijze

Bonen in water met zout in plm. 8 minuten beetgaar koken.
Yoghurt met bloem glad roeren.
Boter en olie in een lage pan verhitten. Gember, rode peper en ui-snippers hierin glazig bakken. Kerriepoeder toevoegen en even meebakken. Fond toevoegen, alles glad roeren en plm. 3 minuten op lage warmtebron koken.
Yoghurt, lente-uitjes en bonen toevoegen. Op smaak maken met peper en zout.
Voor het opdienen bestrooien met koriandergroen of peterselie.

Bron

Essen & Trinken 8/98

Serveertip

Lekker met een gehaktballetje en rijst.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 13-03-2016

Leuk Hermien, ik ben benieuwd naar je reactie t.z.t.

hermien_kg avatar
hermien_kg 09-03-2016

Dit lijkt me heerlijk. Ga ik binnenkort maken. Groetjes, Hermien

pwiggers avatar
pwiggers 09-03-2016

Weer eens iets anders dan de gewone gekookte boontjes.Wat leuk Mowi dat de sperziebonen zo in de smaak zijn gevallen.

mowi avatar
mowi 08-03-2016

Heerlijk. Heb wel van alles iets meer genomen, behalve de boontjes. En geserveerd met gebakken kippendijtjes. Zoals wij zeggen: een blijvertje. Zo lekker van smaak.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten