Perziken in crème de cassis met frambozen en vanilleroom

  • Internationaal, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-09-2012
  • Perziken in crème de cassis met frambozen en vanilleroom

    Perziken in crème de cassis met frambozen en vanilleroom

    Perziken in crème de cassis met frambozen en vanilleroom

In crème de cassis gemarineerd perziken in combinatie met heerlijke zoete frambozen en dan een toefje vanilleroom! Kun je je voorstellen hoe lekker dat is?

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram liefs platte perziken
scheut crème de cassis (likeur)
200 g frambozen
en dan eventueel voor de vanilleroom:
250 ml dikke room (of half mascarpone en slagroom)
1 vanillestokje of vanillesuiker
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Perziken ontvellen. Verwijder de pitjes en eventuele harde randjes. Snij de perziken in kwarten en marineer de perziken een paar uur in crème de cassis (zwarte bessen likeur).
Vanilleroom:
Klop van de mascarpone en de slagroom een dikke room waaraan je wat schraapsel uit een doorgesneden vanillestokje toegevoegt. (geen suiker!)

Bereidingswijze

Doen de perziken in een mooie glazen dessertschaal. Garneer met de frambozen en de vanilleroom.

Bron

Onno Kleyn, culinair journalist

Serveertip

Heerlijk met de vanilleroom, maar ook lekker met een bolletje citroensorbet.

Laatste reacties

riawes avatar
riawes 06-09-2012

Hoi Petra neem je lekkere receptje mee. groet van Ria

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten