Panpizza van brood met gerookte zalm en groene asperges

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-09-2012
  • Panpizza van brood met gerookte zalm en groene asperges

    Panpizza van brood met gerookte zalm en groene asperges

    Panpizza van brood met gerookte zalm en groene asperges

Deel dit recept

Ingrediënten
150 g groene asperges, eventueel geschild
zout en versgemalen peper
2 eieren
50 ml melk
1 eetl. boter
6 sneetjes wit casinobrood, zonder korsten
100 g gerookte zalm
50 g geraspte jonge kaas
handje basilicumblaadjes of rucola
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Blancheer de asperges 3 minuten in kokend water met zout. Spoel ze onder koud water en laat goed uitlekken. Klop de eieren met wat zout en peper en de melk los. Verwarm de boter in een grote koekepan met antiaanbaklaag. Doop de boterhammen heel kort in het eimengsel en leg ze goed tegen elkaar aan in de koekepan. Giet het resterende eimengsel erover en druk met een spatel het brood in de ronding van de pan. Leg de plakjes zalm op het brood en verdeel hierover de asperges. Maal er wat peper over en bestrooi met de geraspte kaas. Laat de pizza op een lage stand met het deksel op de pan in circa 5 minuten garen. Bestrooi met verse basilicum of rucola.

Bron

Spar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten