1. Home
  2. Recepten
  3. Zwitserse keuken
  4. Salade met kippenlevertjes, kerstomaatjes, rucola en Emmenta

Salade met kippenlevertjes, kerstomaatjes, rucola en Emmenta

Door: emmikaasfondue

  • Zwitsers, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-09-2012

Ingrediënten 4 personen


Vinaigrette met sherryazijn:
2 el sherryazijn
5 el olijfolie
1/2 bosje bieslook, fijngehakt

1 el olijfolie
150 g kippenlevertjes, schoongemaakt
2 avocado`s, ontpit
2 el citroensap
8 kerstomaatjes, in 2
Een handje rucola
100 g Emmentaler AOC, in krullen
1 mespunt paprikapoeder
zout, peper


Salade met kippenlevertjes, kerstomaatjes, rucola en Emmenta
Salade met kippenlevertjes, kerstomaatjes, rucola en Emmenta

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Vinaigrette met sherryazijn: meng in een kom de sherryazijn, het zout, de peper en de olijfolie. Voeg het bieslook toe. Zet koel.
2. Verwarm de olijfolie in een bakpan. Bak de kippenlevertjes snel. Bestrooi met zout en peper. Houd warm. Snij het vruchtvlees van de avocado`s in dunne plakjes, bestrijk ze met citroensap.
3. Verdeel de kippenlevertjes over de borden met de plakjes avocado, de kerstomaatjes en de rucola. Bestrooi met zout en peper. Garneer met krullen Emmentaler AOC. Bestuif met paprikapoeder. Lepel er wat vinaigrette over.

Serveertip

Heerlijk met sneetjes walnotenbrood.

Variant:
Vervang de kippenlevertjes door kalfslever.

Bron

Emmi Kazen



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top