Soufflé met Gruyère
- Zwitsers,
- 10-20 min.
- Geplaatst op 04-09-2012
Ingrediënten 4 personen
40 g boter60 g bloem
4 dl melk
1 mespunt nootmuskaat
3 eieren, eidooier en witten gescheiden
150 g Gruyère AOC, geraspt
1 el boter
zout, peper
Bereidingswijze
Smelt de boter in een steelpan. Roer met behulp van een vork de bloem door de boter in 1 minuut. Voeg de melk toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 2 minuten zachtjes doorkoken. Breng verder op smaak met zout, peper en de nootmuskaat. Laat de saus afkoelen en voeg de Gruyère AOC en de eidooiers toe. Roer goed.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eiwitten heel stijf en schep ze met een spatel voorzichtig door het soufflébeslag. Vet individuele ovenschaaltjes in met boter. Vul ze tot 2/3 met soufflébeslag. Zorg dat de randen goed vrij blijven.
Bak 12 à 15 minuten in de oven.
Bron
Emmi Kazen
Serveertip
Heerlijk als voorgerecht met knapperig stokbrood of een gemengde salade.
Variant:
Voeg blokjes ham, spekjes, prei, verse tuinkruiden toe aan de soufflé.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties