1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Remouladesaus

Remouladesaus

Door: stompies

  • , Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 03-09-2012

Ingrediënten


2 eidooiers, 1 tl dijonmosterd, 1 tl wittewijnazijn, 250 ml zonnebloemolie, 2 tl citroensap, 2 el kappertjes, 6 el fijngehakte augurken, verse peterselie en bieslook, (evt 1/2 el ansjovispuree), zout en peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de dooiers met de mosterd en de azijn in een kom en voeg zout en peper toe. Klop het mengsel of gebruik een keukenmachine. Voeg druppel voor druppel de olie toe. Als de saus dikker word mag de straal ook dikker worden. Als de olie is opgenomen en de mayonaise klaar is voeg je de citroensap toe. Meng vervolgens de kappertjes, augurken, peterselie en bieslook erdoorheen. Eventueel ook de ansjovis.

Serveertip

Om tartaarsaus te maken, de ansjovis vervangen door 2 el Franse mosterd.

Bron

Elle Eten.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stompies
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top