hete kip
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 03-09-2012
Voorbereiding
snijd de kip in stukjes. was de tauge.
Bereidingswijze
verhit de olie in een wok of braadpan en braad de kip op een matig hoog vuur goed aan. schep de kip met een schuimspaan uit de pan en bak in de achtergebleven olie de uien tot ze glazig zijn. pers de knoflook erboven uit en bak deze even mee.voeg dan de bouillon toe.evenals de azijn,ketjapmanis en de ketchup en roer het geheel goed door.voeg vervolgens de basterdsuiker,sambal en de pindakaas toe evenals het aangebraden kipfilet en breng alles weer aan de kook.draai daarna het vuur laagen laat de kip onder af en toe roeren in ca,15 minuten gaar sudderen.voeg als laatse de tauge toe en laat deze in de saus nog even goed warm worden.
Bron
sjeeny 29maart 2001
Serveertip
hete kip moet heet zijn maar als u dit recept voor het eerst maakt kunt u het beste met sambal manis of een andere milde soort sambal beginnen. lekker met rijst ,kroepoek en adjar.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties