Ovenschaaltjes met Gruyère AOC en grisonvlees

  • Zwitsers, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-09-2012
  • Ovenschaaltjes met Gruyère AOC en grisonvlees

    Ovenschaaltjes met Gruyère AOC en grisonvlees

    Ovenschaaltjes met Gruyère AOC en grisonvlees

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 el boter
4 sneetjes brood
4 plakken gruyère AOC
1 mespunt paprikapoeder

Eimengsel:
1 ei
1 dl melk
1/2 tl zout
1 mespunt nootmuskaat
1 el bieslook, fijngehakt

Garnituur:
8 plakken grisonvlees
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Vet 4 individuele schaaltjes in met boter. Steek met een uitsteekvorm schijven uit het brood. Herhaal deze handeling met de Gruyère AOC. Beleg het brood met de schijven Gruyère AOC en plaats deze in de schaaltjes. Bestrooi met paprikapoeder en zet apart.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop het ei los met de melk, het zout en de nootmuskaat. Voeg het bieslook toe. Verdeel dit mengsel over de schaaltjes. Bak ongeveer 20 minuten in de oven.
Garneer met de plakken grisonvlees.

Bron

Emmi Kazen

Serveertip

Heerlijk als lichte lunch met een op smaak gebrachte gemengde salade.

Variant:
Vervang het grisonvlees door bacon, gekookte of gerookte ham.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten