Aardappel- en uischotel met Gruyère AOC

  • Zwitsers, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-09-2012
  • Aardappel- en uischotel met Gruyère AOC

    Aardappel- en uischotel met Gruyère AOC

    Aardappel- en uischotel met Gruyère AOC

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien, in 6
400 g aardappels, in dunne schijfjes
2,5 dl melk
1 tl tijm
1 teentje knoflook, fijngehakt + 1 teentje knoflook, in 2
1 mespunt nootmuskaat
60 g Gruyère AOC, geraspt
1 ei, licht losgeklopt
1 el olijfolie
zout, peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Stoom de ui en de aardappel 3 minuten. Verwarm de melk met de tijm, het knoflook, de nootmuskaat, zout en peper. Voeg de Gruyère AOC toe en laat smelten. Voeg het ei toe.
Wrijf een ovenbestendige schaal in met het in 2 gesneden knoflookteentje. Vet in met olijfolie. Verdeel de ui en de aardappels over de bodem van de schaal. Besprenkel met de melk. Bak 20 à 30 minuten in de oven.
Verdeel over de borden.

Bron

Emmi Kazen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten