1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Zwitserse keuken
  5. Aardappel- en uischotel met Gruyère AOC

Aardappel- en uischotel met Gruyère AOC

  • Zwitsers, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-09-2012

Ingrediënten 4 personen


2 uien, in 6
400 g aardappels, in dunne schijfjes
2,5 dl melk
1 tl tijm
1 teentje knoflook, fijngehakt + 1 teentje knoflook, in 2
1 mespunt nootmuskaat
60 g Gruyère AOC, geraspt
1 ei, licht losgeklopt
1 el olijfolie
zout, peper



Aardappel- en uischotel met Gruyère AOC
Aardappel- en uischotel met Gruyère AOC
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Stoom de ui en de aardappel 3 minuten. Verwarm de melk met de tijm, het knoflook, de nootmuskaat, zout en peper. Voeg de Gruyère AOC toe en laat smelten. Voeg het ei toe.
Wrijf een ovenbestendige schaal in met het in 2 gesneden knoflookteentje. Vet in met olijfolie. Verdeel de ui en de aardappels over de bodem van de schaal. Besprenkel met de melk. Bak 20 à 30 minuten in de oven.
Verdeel over de borden.

Bron

Emmi Kazen



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top