Gevulde tomaat met ei en Appenzeller

  • Zwitsers, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-09-2012
  • Gevulde tomaat met ei en Appenzeller

    Gevulde tomaat met ei en Appenzeller

    Gevulde tomaat met ei en Appenzeller

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 grote tomaten
1 tl boter
4 eieren
100 g Appenzeller®, geraspt
1 mespunt nootmuskaat
1 tl oregano
2 dl groentebouillon
zout, peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij het kapje van de tomaten en leeg de tomaten met een lepel. Bestrooi de binnenkant met zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de tomaten over een met boter ingevette ovenschaal. Breek 1 ei in elke tomaat. Bestrooi met zout, peper en veel geraspte Appenzeller®. Voeg de nootmuskaat en de oregano toe. Giet de bouillon rond de tomaten.
Laat ongeveer 15 minuten in de oven garen. De eidooier moet enigszins vloeibaar blijven.

Bron

Emmi Kazen

Serveertip

Heerlijk met boerenbrood, rijst of Griekse pasta.

Variant:
Laat 5 minuten extra in de oven voor een steviger ei.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten