Venkelsoepje met blokjes Appenzeller

  • Zwitsers, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-09-2012
  • Venkelsoepje met blokjes Appenzeller

    Venkelsoepje met blokjes Appenzeller

    Venkelsoepje met blokjes Appenzeller

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 venkelknollen, schoongemaakt (bewaar het groen), in kwartjes
7,5 dl groentebouillon
50 g Appenzeller®, in blokjes
zout, peper

Garnituur:
enkele kwarwijzaadjes
venkelgroen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij 1½ venkelknol in partjes. Snij de resterende halve venkelknol in plakken.
Breng de bouillon aan de kook. Stoom in tussen de venkel 3 minuten. Zet de dikste plakken apart. Pureer de rest van de venkel. Voeg de puree toe aan de bouillon. Warm nog kort door.
Verdeel de soep over terrines of kleine glaasjes. Rijg de blokjes Appenzeller® en de schijven venkel aan houten prikkertjes. Bestrooi de soep met karwijzaad en venkelgroen. Garneer met een Appenzeller® spiesje.

Bron

Emmi Kazen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten