Venkelsoepje met blokjes Appenzeller
- Zwitsers, Soep
- 10-20 min.
- Geplaatst op 03-09-2012
Ingrediënten 4 personen
2 venkelknollen, schoongemaakt (bewaar het groen), in kwartjes7,5 dl groentebouillon
50 g Appenzeller®, in blokjes
zout, peper
Garnituur:
enkele kwarwijzaadjes
venkelgroen
Bereidingswijze
Snij 1½ venkelknol in partjes. Snij de resterende halve venkelknol in plakken.
Breng de bouillon aan de kook. Stoom in tussen de venkel 3 minuten. Zet de dikste plakken apart. Pureer de rest van de venkel. Voeg de puree toe aan de bouillon. Warm nog kort door.
Verdeel de soep over terrines of kleine glaasjes. Rijg de blokjes Appenzeller® en de schijven venkel aan houten prikkertjes. Bestrooi de soep met karwijzaad en venkelgroen. Garneer met een Appenzeller® spiesje.
Bron
Emmi Kazen
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties