Groene koolsoep gegratineerd met Appenzeller

  • Zwitsers, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-09-2012
  • Groene koolsoep gegratineerd met Appenzeller

    Groene koolsoep gegratineerd met Appenzeller

    Groene koolsoep gegratineerd met Appenzeller

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 prei, in schijfjes
2 stronken selderij, in schijfjes
2 wortels, geschraapt, in schijfjes
1/2 groene kool, in reepjes
1 l groentebouillon
1 bouquet garni (laurier, peterselie, tijm samengebonden)
4 knolraapjes, in partjes
250 g krielaardappels, in blokjes
100 g gerookte spekjes, geblancheerd
100 g witte bonen, kant-en-klaar, gespoeld
75 g Appenzeller®, in plakjes
zout, peper
Garnituur:
platte peterselie, fijn geknipt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een grote pan. Fruit de ui, de prei, de selderij, de wortels en de groene kool. Voeg de bouillon toe en de bouquet garni. Sluit af en breng aan de kook. Laat vervolgens 5 minuten op zacht vuur pruttelen.
Voeg de raapjes, de aardappels en de spekjes toe. Laat nog 15 minuten pruttelen. Voeg de witte bonen toe en laat 5 minuten garen.
Verwarm de grill van de oven voor. Verwijder de bouquet garni. Verdeel de soep over de kommen. Leg op elke kom soep een plakje Appenzeller® en gratineer 7 à 10 minuten. Garneer met platte peterselie.

Bron

Emmi Kazen

Serveertip

Heerlijk met boerenbrood.

Slimme tip:
Was de krielaardappels zorgvuldig en schil ze niet, dit om tijd te winnen en de vitamines onder de schil te behouden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten