Salade van penne met kip en Appenzeller

  • Zwitsers,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-09-2012
  • Salade van penne met kip en Appenzeller

    Salade van penne met kip en Appenzeller

    Salade van penne met kip en Appenzeller

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Vinaigrette:
2 el rodewijnazijn
2 el olijfolie

240 g kipfilet, in reepjes
1 el olijfolie
250 g penne, bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking
2 tomaten, in 8
½ komkommer, in schijven, in 4
1 rode ui, in partjes
1 handje blaadjes Romeinse sla
150 g Appenzeller®, in blokjes
zout, peper

Garnituur:
12 blaadjes basilicum, in sliertjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Vinaigrette : meng in een kom de azijn, zout, peper en de olijfolie. Zet apart.
Verwarm een grill voor. Bestrijk de reepjes kip met olijfolie. Gril 2 à 3 minuten aan elke kant. Hou warm. Roer in een kom de vinaigrette door de gekookte penne. Voeg de tomaat, de komkommer, de rode ui en de Romeinse sla toe.
Verdeel de pastasalade en de kip over de borden. . Garneer met sliertjes basilicum en de blokjes Appenzeller®.

Bron

Emmi Kazen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten