Croque op Italiaanse wijze met Appenzeller

  • Zwitsers, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 03-09-2012
  • Croque op Italiaanse wijze met Appenzeller

    Croque op Italiaanse wijze met Appenzeller

    Croque op Italiaanse wijze met Appenzeller

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Tomatensaus:
1 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 blik (400 g) gepelde tomaten
1 tl oregano
1 handje verse basilicumblaadjes

4 sneetjes boerenbrood
1 teentje knoflook, in 2
4 plakken Appenzeller®
4 plakken rauwe ham
zout, peper
Garnituur:
blaadjes basilicum
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Tomatensaus: verwarm de olijfolie in een steelpan. Fruit de ui totdat deze glazig is. Voeg de tomaat, de oregano, het zout, de peper en het basilicum toe. Laat 5 minuten pruttelen.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Wrijf de sneetjes brood in met knoflook. Plaats ze op een bakplaat. Verdeel de Appenzeller® over het brood en gratineer 2 à 3 minuten. Gril de rauwe ham 1 minuut. Plaats de ham op de gesmolten Appenzeller®. Bestrooi met peper.
Verdeel de croques over de borden. Garneer met blaadjes basilicum. Serveer met de tomatensaus.

Bron

Emmi Kazen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten