Ravioli met pompoenvulling

  • Italiaans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-09-2012
  • Ravioli met pompoenvulling

    Ravioli met pompoenvulling

    Ravioli met pompoenvulling

Overheerlijke ravioli met simpele maar geweldige vulling!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- halve pompoen (gesneden ong. 2 handjes p.p.)
- handje parmezaan
- 30 gr roomboter
- 3 blaadjes salie
- 2 handjes ricotta
- 1 tl gember
- peper
- zout
- Bouillonblokje
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak het deeg voor de ravioli en doe dit daarna door de pastamachine tot standje 2.
leg de lappen vast klaar en gooi er wat bloem tegen het plakken overheen.

Bereidingswijze

Snij de pompoen in blokjes en kook dit zacht (ong. 10 minuten). Pureer de pompoen met de staafmixer en voeg daarna de ricotta en parmezaan toe. Breng daarna op smaak met peper zout en gember.

Leg kleine hoopjes op de eerste lap. Smeer daarna de randjes (en tussen de hoopjes) van de lap in met wat water en leg lap twee erbovenop. Snij met een raviolirollertje de plakjes uit.

Breng een grote pan met water + het bouillonblokje aan de kook.
Kook daarin de ravioli ong. 2 a 3 minuten.
Snij de Salie fijn. Smelt ondertussen de roomboter en voeg daarna de salie aan de roomboter toe.

Als de raviolie klaar is kan de roomboter met salie erover.

Bron

internet met een vleugje van mezelf

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten