Bokkepootjes

  • Nederlands, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-09-2012
  • Bokkepootjes

    Bokkepootjes

    Bokkepootjes

Deel dit recept

Ingrediënten 25 personen
Biscuit

200 g eiwit
225 g suiker
1 snufje zout
175 g amandelpoeder
75 g poedersuiker
1 vanillestokje
40 g bloem
3 el geschaafde amandelen

Banketbakkersroom

1 vanillestokje
250 ml melk
50 g suiker
2 eidooiers
1 el bloem

Botercrème

250 g zachte boter
60 g poedersuiker
250 g banketbakkersroom

Garneren

gesmolten chocolade
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier
spuitzak

Bereidingswijze

Biscuit
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop de eiwitten, suiker en een snufje zout tot stijve pieken. Meng het amandelpoeder met de poedersuiker. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng door de bloem. Spatel het amandel-poedersuikermengsel door het eiwit en zeef het bloem-vanillemengsel erboven. Spatel voorzichtig door elkaar en schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje. Spuit bokkenpootjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met amandelen. Bak de bokkenpootjes 15 minuten in de oven en laat ze afkoelen.

Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg, het uitgeschraapte stokje en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer goed door en verwijder het vanillestokje. Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur garen. Laat de banketbakkersroom afgedekt afkoelen.

Botercrème
Draai de boter met de poedersuiker luchtig en roer de banketbakkersroom erdoor. Schep de crème in een spuitzak. Spuit op de platte kant van de helft van de koekjes botercrème en druk er voorzichtig een koekje tegenaan.

Tempereren
Smelt de chocolade en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes uit tot hij circa 26 ºC is en roer hem door de resterende chocolade. Dompel de uiteindes van de bokkenpootjes door de chocolade en laat ze opstijven.

Bron

24kitchen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten