Pecan pie
- Amerikaans, Nagerecht
- > 120 min.
Heerlijke smeuige pecan pie!
Ingrediënten 8 recipe.people
Deeg100 g tarwegries
50 g bloem
100 g boter
75 g suiker
1 ei
Pecan vulling
110 g boter
3 eieren
100 g witte basterdsuiker
170 g ahornsiroop
1 mespuntje zout
1 vanillestokje
225 g pecannoten
Benodigdheden
bakvorm 16cmblindbakbonen (knikkers werken ook prima)
bakpapier
boter om in te vetten
Bereidingswijze
Deeg
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Meng tarwegries, bloem, boter, suiker en ei tot een egaal en soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat een uur rusten in de koelkast. Rol het deeg uit tot 5 millimeter dik en bekleed de ingevette taartvorm ermee. Leg bakpapier op het deeg en strooi de blindbakbonen erover. Bak het deeg in de oven in 20 minuten gaar. Haal de blindbakvulling na 15 minuten uit de vorm. Zet het deeg nog 5 minuten terug in de oven.
Pecanvulling
Smelt de boter. Mix de eieren met de basterdsuiker en ahornsiroop tot de basterdsuiker is opgelost. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en roer het vanillemerg, boter en het zout door de eieren. Hak een derde deel van de pecannoten fijn en roer ze door het beslag. Giet het beslag in de vorm en leg de overige pecannoten netjes op de taart. Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter en bak de taart in 30 minuten goudbruin en gaar.
Bron
24kitchen