Pecan pie

  • Amerikaans, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Pecan pie

    Pecan pie

    Pecan pie

  • Pecan pie

    Pecan pie

    Pecan pie

Heerlijke smeuige pecan pie!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 recipe.people
Deeg

100 g tarwegries
50 g bloem
100 g boter
75 g suiker
1 ei

Pecan vulling

110 g boter
3 eieren
100 g witte basterdsuiker
170 g ahornsiroop
1 mespuntje zout
1 vanillestokje
225 g pecannoten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakvorm 16cm
blindbakbonen (knikkers werken ook prima)
bakpapier
boter om in te vetten

Bereidingswijze

Deeg
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Meng tarwegries, bloem, boter, suiker en ei tot een egaal en soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat een uur rusten in de koelkast. Rol het deeg uit tot 5 millimeter dik en bekleed de ingevette taartvorm ermee. Leg bakpapier op het deeg en strooi de blindbakbonen erover. Bak het deeg in de oven in 20 minuten gaar. Haal de blindbakvulling na 15 minuten uit de vorm. Zet het deeg nog 5 minuten terug in de oven.

Pecanvulling
Smelt de boter. Mix de eieren met de basterdsuiker en ahornsiroop tot de basterdsuiker is opgelost. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en roer het vanillemerg, boter en het zout door de eieren. Hak een derde deel van de pecannoten fijn en roer ze door het beslag. Giet het beslag in de vorm en leg de overige pecannoten netjes op de taart. Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter en bak de taart in 30 minuten goudbruin en gaar.

Bron

24kitchen

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

suus_delft avatar

Doorsturen

Home Recepten