Spaghetti met bospaddenstoelen en geroosterde noten

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-09-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram gemengde paddenstoelen
cantharellen,kastanjechampignons,oesterzwammen etc
2 eetl citroensap
50 gram gepelde walnoten
400 gram spaghetti
8 eetl olijfolie
2 teentjes knoflook in plakjes
1 rode peper evt zonder pitjes
zout,vers gemalen peper
75 gram rucola,de helft ervan iets kleiner gesneden
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Borstel of veeg de paddenstoelen schoon. Snijd de grotere soorten iets kleiner. Besprenkel ze met citroensap.
Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan.

Bereidingswijze

Kook de spaghetti beetgaar, giet af en laat uitlekken. Verhit de olijfolie in een hapjes pan of wok en bak hierin de knoflook en rode peper 2-3 minuten. Schep de paddenstoelen erdoor en bak ze op een hoge stand 2 minuten mee. Voeg zout en peper naar smaak toe. Meng de iets fijner gesneden rucola erdoor. Schep de spaghetti er luchtig door en serveer het gerecht bestrooid met de noten en een pluk rucola erop

Bron

Boodschappen Magazine

Serveertip

Lekker met tomaatjes uit de oven.

Laatste reacties

vegavisje avatar
vegavisje 18-10-2012

Gewoonweg hartstikke lekker! Eindelijk eens geen ge`saus` met room of kaas maar pure herfstsmaken, eerlijk en robuust. Mmmmm, dank voor dit recept. Inderdaad verrukkelijk met die cherrytomaatjes uit de oven. Supersimpele goddelijke combinatie. Mijn lief en ik hebben gesmuld. Met een goed glas Chardonnay en een appelflapje (ook van een Hollandse, goudreinet, eenvoud en smulweb)bij de thee na.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten