Babi Pangang op z`n Hollands

  • Indonesisch,
  • 30-60 min.
  • Babi Pangang op z`n Hollands

    Babi Pangang op z`n Hollands

    Babi Pangang op z`n Hollands

Eenvoudig receptje, dat iedere Nederlander lekker vindt. Mijn zus, die in Canada woont, heeft daar net zo lang gezocht tot ze een Nederlandse winkel vond die de ingrediënten verkocht . Ze hadden er tijdens hun verblijf in Nederland bij ons zo van gesmuld!

Deel dit recept

Ingrediënten


    500 gram magere hamlappen of magere varkenslappen (die heb ikzelf gebruikt) in blokjes of reepjes
    zout en peper om het vlees te kruiden
    2 eetlepels appelstroop
    2 grote uien fijn gesnipperd
    1 teen knoflook, fijn gesnipperd
    3 afgestreken eetlepels bruine basterd suiker
    5 eetlepels ketjap manis (zoet) b.v. van conimex
    2 theelepels sambal oelek
    1 (runder) bouillonblokje
    1 klein blikje tomatenpuree (70 gr.)
    1 potje atjar tjampoer van conimex(350 gr), de sap gebruik je ook
    evt. wat maizena verroerd in wat water als je de saus nog iets dikker wilt aan het eind.
    olie om in te bakken.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1339,85 kcal
Koolhydraten 141,46 g
Eiwitten 124,45 g
Vetten 25,97 g
Benodigdheden
grote braadpan met deksel; vlamverdeler

Bereidingswijze



    kruid het kleingesneden vlees en bak het lekker bruin in een grote braadpan in de hete olie (+/- 2 eetl) en als het bijna bruin is doe je er de ui en knoflook bij en laat al roerend op hoog vuur 2 min. meebakken.
    roer de suiker, ketjap en sambal goed door elkaar in een kommetje en voeg dit dan aan het vlees toe. steeds goed doorroeren
    doe in een ander kommetje 250 ml. heet water en los daarin de tomatenpuree, het bouillonblokje en de stroop op. goed vermengen en roer dit sausje goed door het vlees in de pan.
    voeg als laatste de atjar toe met het sap. als alles weer goed kookt, laat je alles sudderen op het allerlaagste vuur, als je op gas kookt dan met een vlammenspreider eronder. deksel iets schuin op de pan. 45 minuten laten sudderen.
    blijf wel een beetje in de buurt want je moet wel regelmatig met een houten lepel alles goed doorroeren en het vocht wat tegen de deksel is aangeslagen even in de goot weggooien.
    als het vlees gaar is kun je zelf bepalen of je de saus wat dikker wilt, dus dan even wat maizena met water doorroeren en goed door de saus roeren, tot je de dikte ok vindt.

    de volgende dag is het nog lekkerder, als het goed is ingetrokken

Bron

ik heb dit recept al heel lang, het is een aangepast recept

Serveertip


    heerlijk met rijst of mie of spaghetti, met gemengde sla erbij, koude vruchtjes uit blik, komkommer, of kroepoek. wat je zelf maar lekker vindt.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ruthbrock avatar
ruthbrock

Doorsturen

Home Recepten