Babi Pangang op z`n Hollands

  • Indonesisch,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-09-2012
  • Babi Pangang op z`n Hollands

    Babi Pangang op z`n Hollands

    Babi Pangang op z`n Hollands

Eenvoudig receptje, dat iedere Nederlander lekker vindt. Mijn zus, die in Canada woont, heeft daar net zo lang gezocht tot ze een Nederlandse winkel vond die de ingrediënten verkocht . Ze hadden er tijdens hun verblijf in Nederland bij ons zo van gesmuld!

Deel dit recept

Ingrediënten


    500 gram magere hamlappen of magere varkenslappen (die heb ikzelf gebruikt) in blokjes of reepjes
    zout en peper om het vlees te kruiden
    2 eetlepels appelstroop
    2 grote uien fijn gesnipperd
    1 teen knoflook, fijn gesnipperd
    3 afgestreken eetlepels bruine basterd suiker
    5 eetlepels ketjap manis (zoet) b.v. van conimex
    2 theelepels sambal oelek
    1 (runder) bouillonblokje
    1 klein blikje tomatenpuree (70 gr.)
    1 potje atjar tjampoer van conimex(350 gr), de sap gebruik je ook
    evt. wat maizena verroerd in wat water als je de saus nog iets dikker wilt aan het eind.
    olie om in te bakken.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote braadpan met deksel; vlamverdeler

Bereidingswijze



    kruid het kleingesneden vlees en bak het lekker bruin in een grote braadpan in de hete olie (+/- 2 eetl) en als het bijna bruin is doe je er de ui en knoflook bij en laat al roerend op hoog vuur 2 min. meebakken.
    roer de suiker, ketjap en sambal goed door elkaar in een kommetje en voeg dit dan aan het vlees toe. steeds goed doorroeren
    doe in een ander kommetje 250 ml. heet water en los daarin de tomatenpuree, het bouillonblokje en de stroop op. goed vermengen en roer dit sausje goed door het vlees in de pan.
    voeg als laatste de atjar toe met het sap. als alles weer goed kookt, laat je alles sudderen op het allerlaagste vuur, als je op gas kookt dan met een vlammenspreider eronder. deksel iets schuin op de pan. 45 minuten laten sudderen.
    blijf wel een beetje in de buurt want je moet wel regelmatig met een houten lepel alles goed doorroeren en het vocht wat tegen de deksel is aangeslagen even in de goot weggooien.
    als het vlees gaar is kun je zelf bepalen of je de saus wat dikker wilt, dus dan even wat maizena met water doorroeren en goed door de saus roeren, tot je de dikte ok vindt.

    de volgende dag is het nog lekkerder, als het goed is ingetrokken

Bron

ik heb dit recept al heel lang, het is een aangepast recept

Serveertip


    heerlijk met rijst of mie of spaghetti, met gemengde sla erbij, koude vruchtjes uit blik, komkommer, of kroepoek. wat je zelf maar lekker vindt.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ankie43 avatar
ankie43 20-04-2016

Hallo Ruth, vanmorgen weer gemaakt . Marc heeft het afgemaakt met rijst en boontjes erbij. Het was weer heerlijk. Lekker hoor, nog een maaltje voor morgen. Groetjes Ankie.

ruthbrock avatar
ruthbrock 16-06-2015

En Marc... ook bedankt natuurlijk, hi-hi

ruthbrock avatar
ruthbrock 16-06-2015

hoi ankie43, fijn dat het recept zo goed in de smaak viel en dat je het even liet weten. Dank je wel. Groetjes Ruth

ankie43 avatar
ankie43 16-06-2015

Hallo Ruth, gister gemaakt. Het was heerlijk. Bedankt hoor en groet van Ankie en Marc.

mariska58 avatar
mariska58 26-01-2013

Lijkt mij heerlijk!!Ga het snel maken!

ruthbrock avatar
ruthbrock 26-01-2013

Ik heb geen idee ElVerhage. Ik heb dit recept al lang en ik lees het nu voor het eerst bij iemand anders. Dat heb ik daar nooit eerder gezien. Maar het is gewoon erg lekker. Dus dan heb je 2 keer de keuze toch? Groetjes Ruth en een fijn weekend

ElVerhage avatar
ElVerhage 25-01-2013

Is dit niet gewoon dit recept http://www.smulweb.nl/recepten/1120098/Babi-pangang maar dan op jouw manier opgeschreven en met wat hele kleine aanpassingen?

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 25-10-2012

Ruth, ik neem dit lekkere recept van je mee. Een dezer dagen ga ik dit maken met een lekkere "Chineese Tomatensoep" en dan maar smullen. Bedankt, groetjes .. Margrit

tailoe avatar
tailoe 28-09-2012

Ga ik maken,zal even zoeken zijn naar de ingredienten maar moet lukken. Dank vanuit Spanje, we zullen smullen.

spapaars avatar
spapaars 09-09-2012

Gisteravond gegeten,het was heerlijk dank je voor dit recept.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten